
Sist helg møttes vi til hjortemiddag. Vi fikk i oppgave stille med optimale viner til det vi skulle spise.
Vi traff bra. Og det morsomme var at både de hvite og de røde vi valgte, var nærmest tvillinger med det vertskapet selv stilte med. Ved første prøvesmaing uten mat, var ingen av disse særlig gode. Ikke noe kosevin på fredagskvelden altså. Men til maten var de veldig gode. Laksen var marinert i lime og noe av samme syrlighet fant vi i begge de to hvite. Perfekt match. Smilet blir bredt rundt bordet når alle er enige i det. Den franske Alsace-vinen var ørlite søtere enn den italienske.
Det samme med rødvinene, de var bemerkelsesverdig like. Begge stod godt til hjorten og hevet det hele noen hakk. Herlig!
Da desserten kom på bordet var vi vel belåtne allerede, men sjoloadefondanten med tilhørende Tokajer smakte fortreffelig.
Menyen
- Ferskmarinert laks m/kremet sopp og tomat
- Hjortefilet med søtpotetpuré, grønnsaker og rødvinssaus
- Sjokoladefondant m/eggekrem og bær
![]() |
Sausbase av fløte, vermouth, fiskekraft redusert til 1/3. |
![]() |
I rettferdighetens navn: Denne hjorten kom fra NewZealand - via Ica. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar