11. august 2014

Eventyrlig fiske på Hardangervidda



Yr meldte usikkert vær med mye varme og muligens regn. Tursekker og kløv ble pakket lett etter alle kunstens regler, fiskesakene oppdatert, kart printet ut og laminert.   Joda, vi ble omsider klare for årets fiskehappening: En ukes fisketur i fjellet med overnatting ute eller i hytte avhengig av været. Vi klatret opp og innover fra øst. Værgudene var med oss og vi kunne ta snarveier og omveier utenom merkede stier.  Vi hadde studert kart i flere måneder og plukket ut et område der vi hadde hørt det var fisk. Det skulle vise seg - vi hadde hørt helt riktig...


En av de fineste fiskturene jeg har vært på. Vi fant en god leirplass ved et vann som viste seg å huse mye bitevillig fisk. Det er ikke uten videre lett å finne gode teltplasser i dette området. Det er mye stein og mye vann i terrenget. Etter noen uker med ekstra mye nedbør er myrer søkk blaute og elver og bekker går høyt. Vi lot teltene stå to netter på samme sted og gikk på leting etter nye ørretvann i området. Det ble full klaff, vi fisk i de fleste vannene vi var innom. Ingen store, så den drømmen får bare leve videre, den største vi fikk var vel rundt halvkiloen, men vi fikk til gjengjeld mange rundt 200-300 gram.  Vi klarte å sette tilbake alle vi ikke spiste.

Det ble tre dager oppe på vidda i telt og tre dager i hytte hvor vi hadde tilgang til båt i et OK ørretvann. Vi hadde napp og fikk fisk stort sett overalt på denne turen, med unntak av et par vann. Jeg må kalle det eventyrlig, for alt klaffet - og siden jeg mange ganger før har opplevd det motsatte nøt jeg hvert sekund - og gleder meg allerede til neste gang.

Pakket og klart for lang dagsmarsj innover vidda

Ivo bærer kløv. Fin trening før jakta og så holder han seg rett ved meg.

Revehi

Varm i luggen her. Det var langt opp og enda lengre inn. Turen frem til leirplassen tok hele dagen.
Første vann vi testet. Utilgjengelig og et slit å komme seg hit. Dessverre var det dødt.


Vi fant mange store fjellrypekull på veien innover.  Ivo er selvfølgelig med. Han får ikke lov til å reise fuglen. Det er enda båndtvang og selv om fuglene nå er godt flyvedyktige prøver vi å ikke forstyrre dem. Det ble 5 stander i løpet av denne turen - i tillegg til alle vi så på avstand. Fin trening for Ivo.


Leirplassen.
Ivo koser seg i teltet.

10 fisk tatt rett utenfor teltåpningen. Da var vi i gang!
Helsport Ringstind: God klaring mellom ytter- og innerduk. Skal en del vind til før kondens på ytterduken gjør innerduken våt.

Frokost 

De aller fleste ble satt forsiktig tilbake. 
Og noen ble spist.

Selvlaget flaskeholder. Fungerte perfekt.

Jada - ikke lett å skjule at dette er moro. 
Turkompisen i aksjon. En av de ivrigste fiskerne jeg kjenner. Akkurat her dro han 2 eller 3 fine ørreter.

På menyen: Kremet fiskesuppe (Lofoten) med ørret etterfulgt av Boliviansk traktekaffe. Fint skal det være.

Nede fra vidda. Her værfast på en øy mens vi venter på at vinden skal løye slik at vi kan ro tilbake til hytta. Hund og mann døser i lyngen. Tarpen rigget for mye vind.


Rotur med oter på speilblankt vann. Manglet bare oterbrisen - men vi fikk da noen ørreter likevel.

Værfast på samme øya dagen etter. Denne gang på grunn av intens sol og varme.  Tarpen rigget som solseil. Det ble noen timer i lyngen her.



1 kommentar:

  1. Hvor startet turen? Vi er en liten gruppe som planlegger fisktur til sommeren. Inspirerende med så flotte bilder.

    SvarSlett