1. september 2015

Jaktpremiére i vakre Lapplandsfjell


Årets første jaktuke er alltid noe helt spesielt. Vi er så heldige å kunne starte allerede 25. august i Sverige og i år tok jeg den laaaange turen nordover til fjellene i søndre Lappland. Vi var tre jegere med hver vår hund. Vi måte opp i otta på grunn av varmen, men det ble likevel noen virkelig flotte dager.



De tre siste årene har august vært veldig varm, og slik ble det i år også. Vi må derfor opp lenge før sola for å utnytte de først timene før det blir for varmt og tørt for hundene. Her rakk vi akkurat å parkere bilen når sola tittet over skogkanten i horisonten.

Og vipps så ble det skytelys og vi kunne starte turen innover myrene og fjellet.


Ivrige hunder, men vi slipper gjerne ikke mer enn en om gangen. På denne første jaktdagen så vi ikke så mye fugl, men hadde situasjoner på både kull og enkeltrype, tiur og flere rugder. 

Sola tørker opp terrenget raskt utover dagen, men i krattskogen på myrene holder fukten seg lenger og det er bra forhold.


Annen del av terrenget, vi jaktet skogsfugl på  vei opp og ned - og rype i fjellet. Tåka lå tykk nede i dalen og den krøp oppover. En del av denne dagen gikk vi i tåke og fuglene var lette. Men, naturen her var fantastisk, med vid utsikt til fjellene i øst og vest, det var fjellskog med småbekker og vi hadde våre muligheter og fikk felt det vi burde for hundene.


.. tåka kom og gikk

Kort møte i tåka


Bålpause - kan ikke ha det stort bedre

Mye fin gammalskog ved foten av fjellene




Tilbake ved bilen. Gode og møre i beina etter høye kneløft i myrene. 


Med Ivo høyt til fjells i søndre Lappland. 


Karl. Klar for ny jaktdag i flotte omgivelser


Karl. Hvor er bikkja? Hvor er jeg?


Et hi, antagelig Revens


Litt av noen omgivelser vi jaktet i




Pause i lyngen. Gjelder å bruke pausene godt. Det ble mange mil på hundene disse dagene


Antagelig ganske langt unna ekte Bidos, men bedre enn ingenting til lunsj. Det varmet og etter kaffen var det en liten time på øyet i lyngen. DET er en viktig del av jakta synes jeg :-)


Vi forlater Lappland for denne gang og legger igjen bare to ting: Takk og ingenting. Ingenting betyr ikke et spor.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar