12. januar 2015

Vintertur i utkanten av stormen "Nina"

Sakset fra yr.no

Meterologene overbød hverandre i dystre spådommer for denne helgen. To orkaner var på full fart over atlanteren og man var ikke sikre på hvor de ville treffe norskekysten eller hvor sterk vinden ville bli. Alle var enige om at det ville bli mye vær, men vi tok sjansen på stikke en tur til fjells likevel.  Hallingdal ligger bra i le for vestaværet.

Vi fikk en del vind og snø - og det ble mye dyp snø i skogen og søkkene i fjellet. Med godt opp mot 1,5 meter med løs snø ble det vanskelig å gå. Selv på 36 tommer truger. Og enda verre for Ivo som enkelte steder ikke fikk feste for beina. Men vi fikk oss da et par korte turer, og fant en fugl selv om aksjonsradiusen vår var veldig begrenset. Solen tittet også frem i 1 time på lørdag. Akkurat da var vi ute så det var flaks.

Det blåste opp, men vinden ble nok ikke sterkere enn rundt 10-15 m/s. 


Opphold mellom to varslede stormer. Vi prøvde en tur uten potesokker og kondomdress. Det fungerte veldig dårlig. Ivo kunne nesten ike bevege seg på grunn av isklumper i pelsen.



Vi måtte stadig prøve å fjerne de verste klumpene, men til slutt er det umulig. Da er det solid is, som må tines med fingrene. Og det er kaldt...

Før solen står opp. Da smaker kaffen ekstra godt.

Tubbstrugene bærer bra, men hjelper lite i de verste søkkene med nysnø. Jeg er likevel godt forrnøyd med disse.

Drakta og potesokker på. Da slipper vi snø og is i pelsen. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar