20. januar 2015

Pakket og klar for toppjakt

Fra venstre: Rifle+ kamotrekk, hagle, Eberlestock jaktsekk med geværhylster og kamotrekk, Tubbs 36" truger (+ Swix Monutain staver), Jægerens varmedekken hund, grønn førstehjelpspose, lyseblå pose med pauseklær/dunvest+jakke, kjele med lokk, drikkekopp, GSI kaffetraktefilter, (+mat/kaffe/suppe/sjokolade), treskje, dorull/alcogele, Nalgeneflaske med isolasjon, Primus fuelflaske bensin, i blått trekk nederst Jægerens hvilepose hund, Primus multifuel, porsjonspakninger av Labb energi våtfor, myk matskål, hundefløyte, hånd/kameravarmere, Nikon 8x42 kikkert, Nikon rangefinder avstandsmåler, drikkeflaske hund, 0,5 ltr termos, våpenpapirer/kart/jaktkort, xtra batterier, kniv, Silva kompass, Gorilla kamerastativ mini, Garmin 320 GPS og hundepeiler, liten hodelykt LedLenser H7, Hørselabens elektroniske ørepropper, Felleskjøpet labbefett, Jægerens kondomdress hund, potesokker, markeringsdekken hund, Missing Link vindtett lue, Devold og Aclima ullundertøy, Bula vindtette votter, skibriller, Skogshorn 2 skalljakke, McKenzie kamo overtrekksjakke. McKenzie hvit kamobuff, Bergans Breheimen skallbukse, Forsvarets kamo overtrekksbukse, gamasjer, Alpina skisko BC, Montana skifeller + skotørker, og hundebur til hytta.
Da er jeg klar for årets kaldeste aktivitet: Toppjakt i Sverige.  Normalt er det mye og dyp snø og mange kuldegrader på denne tiden. Siden denne jaktformen er spesielt væravhengig er det et stort sjansespill å booke inn en jakttur lang tid i forveien. Men sånn må det bli når man bor langt unna terrenget. Utstyret jeg bruker nå er ganske annerledes enn for 10 år siden, det meste har blitt bedre, selv om kanskje ikke allting er like nødvendig for å ha en fin jaktopplevelse.  Her er et bilde av det som skal med ut og min versjon av pakkliste for toppjakt:


Jeg tror det gikk kjappere å pakke sekken for 20 år siden. Da hadde jeg vel et sett turklær som ble brukt det meste av året og ikke så mye utstyr å velge mellom. Trangia stormkjøkken og bål fungerte hele året.  Jaktsekken var også tursekk og ble brukt hele året. Det hendte også at vi brukte slagstøvler om vinteren... Nå er både klær og utstyr så spesialisert at det begynner å ta en del plass i skuffer og skap. Og det må huskelister til for hver type jakttur :-/




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar