24. november 2013

Novemberjakt på mistenksom fugl



BUSKERUD: Herlige forhold for jakt i fjellet og i liene opp mot snaua. Myrer og vann har frosset så det er lett å gå. Fra 700 meter og nedover er det også snøfritt. Vi fikk oss to fine turer i helgen, ene dagen gikk vi litt for høyt - det var 15 cm sprø snø som lagde mye lyd. Vi hadde flere stander på storfugl og hørte noen oppflukter, men det var vanskelig å komme seg innpå situasjonene før fuglen gikk. Kun én situasjon kunne kalles jaktbar; Det var GS Zorro som nøstet opp en tiutfor og lykkes å spikre den en lang stund inntil jegern kom til. Det lettet da to tiurer, dessverre utenfor skuddhold.

Dagen etter jaktet vi lavere i liene. Det ble heller ikke nå noen fugl i sekken, fuglen var ikke villig til å trykke lenge nok, men vi kom nærmere nå og hadde flere jaktbare situasjoner.
Ivo startet dagen med stand høyt opp i et hogstfelt. Det tok litt tid før vi kom opp til han - men det så lovende ut og vi rigget oss til for skudd og ba han reise.  Ivo kastet seg inn i nærmeste busk og ble værende der stokk stiv noen sekunder. Han kunne ikke fatte at det ikke var fugl der :) Rett etter dette går det ei Røy 30 meter bak der Ivo stod - han ble skikkelig rundspilt der.

Senere hadde vi to flotte stander på tiur og til slutt en orrhøne. I alle tre situasjoner kommer jeg ganske nærme før fuglen går, men ikke nærme nok. En fin jakthelg ble det tross alt, flott vær, bålpauser. Kanke ha det særlig bedre.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar