20. september 2010

Jakthelgen 17. - 19. september 2010 med 38 fugl på vingene

Det ble bedre vær enn varslet - kun noen byger. På søndag tittet solen frem. Fuglen er mer sky nå og trykker ikke godt første dag. Vi har oppe 21 fugl lørdag og 17 på søndag. Tara tar spontant stand i fjellet og tidligere innøvd apport fungerer. Gjett om noen kilo falt fra Majorens jegerskuldre. Senere jakter hun mer bevisst og forsiktig. Herlig!

Vi gikk hver for oss halve lørdag og hele søndag og møttes på raster. Mye slipptid på alle 3. Hadde skuddsjanser på 3 gammeltiurer, avslutningen på fuglearbeidet opp mot den siste er foreviget på film. Bajas jobbet med fot en 400-500 meter nedover i skogen før vi endte opp ved en skrent hvor tiuren kastet seg ut, kameraet ble sluppet i myra og to tette skudd løsnet...

... Midtveis i denne seansen gikk det opp 2 orrhøner. Ett  minutt etter skuddene står Bajas igjen og jeg trodde han hadde funnet tiuren. Neida, her ble det ny moro med et orrfuglkull.  Ettersøket etter tiuren gav dessverre ikke noe resultat. Ergelig. Håper det var helbom.
Takk for hyggelig og begivenhetsrik jakttur.
Nå er det snart tid for toppjakt :-)

PS Vi finner alltid mange sportegn etter bjørn i området. Dette hiet,  som har vært i bruk, ligger ikke langt unna der jegerne møtes hvert år for å bli bedre bjørnejegere :-) 

7 kommentarer:

  1. er det noe særlig løv igjen i det hele tatt nå? rype og orrfugl trykker vel kanskje litt ennå?

    SvarSlett
  2. Stedvis bart for løv - men det virket som om været hadde mer å si. Søndag trykket både ryper og orrfugl bra - varmt og sol.

    Mmm. Vi stengte denne bloggen for andre enn oss selv i fjor, men du fikk en egen invitasjon via kammeret.no?

    Har du noe interessant å berette? Hvor jakter du og hvordan var årets første jaktuker?

    SvarSlett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  4. sky fugl og 10 cm snø.. Mer i Särna og i fjellet...

    SvarSlett
  5. Hei Gjermund,
    Du var på jakt første snøfall; så du noe skogsfugl på topp?

    SvarSlett
  6. Det var noe orrfugl som satt i veden. Ellers satt de tiurene vi så/hørte på bakken. Men det nærmer seg:)

    SvarSlett
  7. .. neste Sverigetur for oss blir vel ikke før en gang i oktober/november. Vi får ta med bikkjene i tilfelle det skulle bli som siste toppjakt: Alle fugler i dokk - hele dagen.

    Toppjakt har vi lite greie på - og med terrenget 5-6 timer unna unna blir det ikke veldig mange turene i løpet av sesongen.

    Vi hadde vel bra flaks på vår første tur - da vi fikk skutt en tiur på topp etter under en times jakt...

    SvarSlett