21. oktober 2013

En herlig jakttur 17. - 20. oktober 2013

Det ble en utrolig flott jakttur. Været var på sitt aller beste - og selv om spesielt skogsfuggeln var vrien fikk hundene sine sjanser - var vi godt fornøyde etter hver dags lange økter i fjell og skog. Vi gikk mye hver for oss denne gangen, siden vi var tre skyttere med Rookie Evensen som kom opp natt til lørdag. Det ble vel like mange turer og timer med startrevolver som med hagle, for det er fortsatt flere av hundene som behøver fullt fokus i fuglesituasjoner. Vi hadde med oss ES Jazz, Annie, Pippi og Fia og GS Ivo. 

Jeg kommer til å huske denne turen for Tors Pytt i panner Speciale ala Hummer & Canary (Restauranten lokalt var stengt), de lange frokostsamtalene, Fia som nå snart har gjort seg fortjent tilnavnet Tara2, Evensens sjampis, tiurene høyt til fjells, orrfuglene som var umulige å komme inn på, Gråhunden Dolly i Särna som vi sørget for at kom tilbake til sin eier, og temperaturen som brått sank til 12 kuldegrader søndag morgen. 

Ellers: Uvanlig lite fugl midt-sør-høyt. Vanlig mye i øst-nord-høyt. Ivo virker helt skadefri og har hatt over 3 mil slipp hver dag i 4 dager. 




Filmen er mer å betrakte som en test av Roam-kameraet. Ikke lett å se hva som skjer eller at det er ryper i lufta. Men man får et godt inntrykk av været og de flotte forholdene. Om ikke reisen ble presis her og det ble bom så klamrer jeg meg til det faktum at Ivo sitter ganske momentant på kommando. Bare synd det går 20 meter før jeg får ropt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar