1. april 2016

Første natt i nytt solotelt




Med to splitter nye solotelt i huset var jeg ikke vond å be da junior foreslo en kjapp fjelltur i påsken. Med Hillebergs Unna og Soulo skulle vi kunne takle alle slags forhold, så vi overså glatt YRvarselet denne gang.  Det fikk komme det som kom av vær.  Én natt er aldri noe problem.
Det ble en bra tur med skareføre, et par-tre minus og nærmest vindstille. Vi fikk fyrt opp et bål og kunne sitte ute noen timer før vi krøp i posen.


Det var greit skareføre men litt råtten snø i sørhellingene. Jeg gikk på ski mens junior valgte truger. Begge deler var greit, vi skulle ikke langt. Bikkja fikk på potesokker for å ikke skrape opp potene på den skarpe snøen.


En av to oppoverbakker på hele turen

Siste helg som løshund i fjellet må utnyttes. Ivo i farten.

Fremme. En stor fordel med våre nye solotelt er at de tar veldig liten plass. Ikke vanskelig å finne en bra plass. Det var noe annet når jeg hadde tunnelltelt på 5 meter. Da ble det gjern en del stubber og stein inne i forteltet som stjal en del av plassen. I disse til Hillebergene er det ikke noe plass å stjele :-)

Souloen er oppe. Vi er enige om at dette lille tøffe teltet gir en skikkelig gofølelse. Kvaliteten i alle detaljer er helt rått og man skjønner at dette tåler det som kommer av vær. Den følelse koster et par hundre gram ekstra i sekken, men det er et valg som lar seg forsvare. Dessverre synes jeg det er litt for lite til meg og hunden, så dette teltet har junior lagt sin elsk på. Kanskje jeg få låne det og teste, vi få se...

Ikke la deg lure av GoProkameraets vidvinkel, det er ikke veldig god plass i dette, men god nok til en person. Her brukes StS isolert liggeunderlag i størrelse Large, og det er 195 cm lang og 60 cm bredt. Likevel er det plass til litt pikkpakk i trekanten innenfor. I forteltet er det plass til sekk og sko, pluss kokkelering i ruskevær. Også mulig å knipse ned litt av innerteltet for å få mer plass til kjøkkenaktiviteter.





Reinsdyrskinnet er alltid med på pulktur - Ivo liker det veldig godt også.

Alt er på plass i teltene og vi kan rigge til en bålplass

Tid for noe varmt å drikke


Far og sønn. Nå koser vi vårs!


Klar for natta




Morgenstund. Jeg synes det er god plass i mitt Unna-telt. Mye romsligere enn Ringstind Superlight, men så veier det også dobbelt så mye så det skulle bare mangle. Det e spesielt god avstand mellom inner- og ytterteltet og det vil komme godt med i dårlig vær. Skal mye til at dukene kommer i kontakt.

Ivo elsker teltlivet. Rikker seg sjelden en millimeter i løpet av natten, og vil gjerne dorme lenge om morgenen.

Vi våkner til gråvær og lett snødrev

To blad Hilleberg: Soulo bakerst og Unna nærmest. 



----------

Her finnes det mer informasjon om teltene vi brukte.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar