19. februar 2014

Endelig fuglekontakt igjen

Endelig lettet været og vi kunne ta oss ut i fjellet for å lete etter ryper. Vi fant mye spor og til slutt klarte Ivo å spikre to ryper som forsøkte å beine unna. Det ble en fin, lang stand med 40 meter reis. Klarte også å roe han med kommando. Det ligger ikke akkurat i ryggmargsrefleksen hans å sette seg når fuglen går, men det det er ikke så galt pt. Han vil jo gjerne etter men adlyder.
Stand på ryper

Vi så mye rovfugl på denne turen - en ørn hang over høyeste toppen og tre ravner patruljerte litt lavere i terrenget. Sikkert ikke moro å være rype der nå. Det gjorde at vi ikke trente så mye som vi hadde tenkt. Det er lite fugl i disse terrengene nå, og det siste vi trenger er å avsløre rypene slik at de blir et lett bytte for rovfugler eller Reven.
Kondomdress til bikkja er et must under slike forhold. Uten dress blir det store kladder som etter vært blir meget smertefulle og til slutt gjør det umulig å fortsette. En slik dress ser passe teit ut - og det veit bikkja :-) Men den må til skal vi få noe ut av turene.


Kladdeføre


Så fort været lettet tok vi oss en kjapp trugetur. Mye ferske spor eter orrfugl og rype

Tubbs 36 tommers truger. Godt fornøyd med disse.

Nok av snø å leke med






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar