4. august 2009

Nordmenn oppfordres til å styre unna svenskejakta i år..

Dårligste rypetellinger siden tellinger startet for bla. Jämtland Nord. Det ser ut til at det telles fjellrype og at bestandsvikten skyldes høyt jakttrykk på statens eiendommer nordover i Sverige. Sakset fra NJFF.no:

Styr unna Sverige


Foto: Åsgeir Størdal

Norske rypejegere som har tenkt seg på tidligjakt i Nord-Sverige, bør kanskje ta en ekstraomgang i tenkeboksen: Foreløpige rapporter tyder på et svært magert år, og forvaltninga varsler allerede nå at det kan bli restriksjoner i jakta.

Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) har gjort prøvetakseringer av fjellrype i en del fjellområder i Nordre Jämtland og Västerbotten, som en del av et større forskningsprosjekt. Resultatene viser lave tettheter både av fjell- og lirype langs hele grensefjellene - uvanlig lave:
- Om rypetettheta er lavere i år enn hva den var i fjor i Västerbotten og Nordre Jämtland, blir det de laveste tallene vi har sett sia undersøkelsene starta, sier forsker og prosjektansvarlig Maria Hörnell-Willebrandär fra SLU ifølge en pressemelding fra länsstyrelsen i Jämtland.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar