6. februar 2017

En helt vanlig vintertur med overnatting i gapahuk


- Det blir tur, uansett vær - var avtalen noen måneder i forveien. Og tur ble det. En tur der planen var enkel: Fyre bål, sove i huk og ha det fint på tur. Ikke rare programmet men det holder i massevis. YR meldte sludd hele lørdag og over til regn om natten og søndag. Men, neida - det ble nydelig vintervær, et par kuldegrader og lett snøfall. Vi parkerte bilene og labba til skogs.




Planen var å gå inn til en leirplass jeg kjenner fra min tid som troppsleder for speidern i Ski. Der er det som regel tilrettelagt bålplass og i det minste restene etter en huk. Det tar ikke mer enn en times tid å gå inn.

Vel fremme finner vi en flott leirplass med ferdig huk, sittestokker - og et digert vedlager som vi ikke rørte. Det var det minste vi kunne gjøre - å sørge for at denne flotte leirplassen var minst like fin når vi gikk som da vi kom. Så vi måtte slite for veden. Det tar gjerne noen timer å går rundt å finne falne tørrgraner - og på denne tiden er gjerne det som er tynt nok til å sages med håndsag gjennomfrossent. Men vi fikk samlet nok ved før mørket krøp innpå.

Vi fikk rigget huken med en presenning og måtte mot normalt lukke den i fronten på grunn av vindretningen som drev røyken rett inn i huken.

Etter noen timer var det bare å rigge seg til foran bålet og la praten går og timene fly. Siste gang noen spurte hva klokka var  så var den 1:30 og det var på tide å krype i posene. Utrolig hvordan timene flyr når man er på tur.































Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar