24. juni 2019

I telt på Sørbølnatten



Etter at jeg investerte i tøffere telt som tåler alt av vær, frister det å rigge seg til nær topper. Det er jo utsatt for vind, det er kaldt og mindre trivelig utendørs - men utsikten varmer mer enn slike bagateller. Jeg setter teltet med vinden i ryggen og får da som regel vindstille rundt åpningen.
Denne natten på Sørbølnatten ble forstyrret av en gjeng bjellesauer som fant veien til topps, og en rypestegg som manglet både høner og rivaler og tok det igjen med klukking og skratting en times tid.


Sørbølnatten er lett tilgjengelig fra sør via Sørbølseter. Jeg traff et par på toppen som hadde gått opp den veien. Selv kom jeg fra nord, et par timers gange i ganske lettgått terreng.  Jeg gikk utenfor stiene og mest mulig rett på Sørbølnatten, men det hadde antagelig vært raskere å fulgt stiene. 

Ned mot 2 grader på natten, og i fjellet kanskje enda litt kaldere. Det får bli 3-sesongersposen.

Kort tur innom hytta for å plukke med noe turutstyr. Ivo vet hva som er på gang og gleder seg like mye som matfar.

Trenger ikke så mye på en slik tur. Pakker så lett jeg kan.

Lager ferdig tortillalefser med krydra godsaker. Enkelt å greit som middagsmat. Denne gang.



Bilen er parkert og vi kan starte å gå oppover.

Endelig oppe i høyden. På rundt 1200 moh her. Det blåser frisk, men det er herlig å gå.

Ikke noe regn sa Yr. Tullball sa fjellet. Og slapp noen skurer her og der.


Rester av vinteren. Like morsomt hver gang. Ivo bryr seg ikke mye om kløven, men den er heller ikke så tung på denne turen.


Etter hvert dukker Sørbølnatten opp i sør. Det ser lettgått ut men sørhellingene i  de små "dalene" frem til toppen er frodige med knehøye vierkratt - så det blir litt sikksak-gåing.


Fjellryper

Fremme på toppen. Teltet settes opp med vinden i ryggen og den gjeveste utsikten  foran. Ikke bare bare å finne en egnet plass på slike steinete topper, men dette teltet gjør det enklere. Bare å ta det i luggen og gå rundt og teste om plassene funker før det tjores fast.






KvinnefotballVM på radio. Norge banket Australia i 8-delsfinalen. Radiokommentatoren var reine Lillelien så dette ble som å se det på TV. Spennende!

Hillebergs barduner er ikke som andre barduner. Det er godt å vite når du ligger der i sobeposen om natten og vinden pisker og river i teltet så stengene knaker.

Det er sommer. Men 5 grader og mye vind er ikke akkurat full sommer.

Bare å nyte.

Morgenstund - om litt er kaffen klar.

På vei tilbake fra Sørbølnatten passerer vi denne dyregraven.

Jaja Ivo, da var dette lille tureventuret over. Det bli ikke lenge til neste gang. Dette gav mersmak,  som vanlig.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar