16. april 2018

Skogstur på siste rest av vinterføre


Denne helgen klaffet det skikkelig bra med været. Rundt 20 varmegrader i sola og null på det kaldeste rett før sola stod opp. Planen var opprinnelig å legge oss til på en spillmyr og får med oss orreleiken, men siden mye bål og lenge bål stod øverst på ønskelisten valgte vi en annen plass å slå opp teltene. Og lenge bål ble det. Det er noe spesielt å sitte rundt bålet og skravle om alt og ingenting.  Vi krøp inn i teltene kl 03.20. 








Med truger og pulk sleit vi oss gjennom tett skog og råtten snø - under en sol som trodde det var 15 juli.

Det var skikkelig varmt og snøen var råtten og bekkene åpne. Det ble litt ajering for komme seg over her og der, men vi kortet elegant ned på planene om hvor vi skulle og tilpasset  ruta etter forholdene. 




Bilen er pakket og klar for tur



Solide Tubbstruger - selv om denne gjengen ser litt skeptiske ut, gjør Tubbsene jobben. Pulken derimot, gjorde anmarsjen ganske plundrete. Det var mer barmark innover enn vi trodde.






Fremme - herer det plass til flere telt, tarp og en bålplass.




Flott lite telt dette, med to innganger. Da er Johnsen jr og senior klar for bål...



 Telt nr 2 på plass. det er et Tarptent Scarp 1 - ny modell. Det veier lite, har to innganger, god takhøyde og fin plass til en person og en hund.




Ny primus for anledningen. Lite Plus. Den veier lite og tar liten plass. Stekeadapter i form av de tre skruene som er festet på bærehåndtaket. På toppen ruver min trofaste turkopp fra 1991.



 Det gjelder å innrette seg. 


En tørr furu lå beleilig like ved plassen - og den gav nok ved til hele kvelden.



Litt utpå ettermiddagen fikk vi overraskende besøk av Christin og Daniel. 


















Hjemme igjen, da gjenstår det bare å rydde bort utstyret - og glede seg til neste tur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar