26. juli 2018

På jakt etter ørret og multer i Ål-fjella



Tidenes varmeste sommer over hele sør-Norge har gjort turene spesielle: Rekordlite vann i terrenget, tørre myrer gjør det enkelt å gå overalt, myggen har ikke klekket så det er greit å gå i shorts og kortermet, nær sagt døgnet rundt, det badetemperatur høyt til fjells, ørreten ligger i dvale og kjøler seg på bunnen av fjellvanna og det skal mye til for å lokke den frem - og så er multene modne lenge før tiden.

Vi tok turen opp mot et av fjellene i Ål Hallingdal - og det ble bedre klaff for den som jaktet på multer enn den som gikk med fiskestang, for å si den sånn.


Skogens gull eller viddas gull - kjært barn har mange navn og i år er det rene gullgruver mange steder  i landet. Målet med denne turen var å rusle litt innover til et fiskevann - og deretter la humla suse. For noen vil det si en god bok. For andre sitte å stirre etter vak. Eller benytte sjansen til å plukke noen liter modne multer.

Det ble en fin tur i herlig, varmt sommervær. Her er noen bilder fra turen:

Pakkket og klare etter en god natts søvn i gode senger og en laang frokost.

Lett å være blid på tur

Tøffe damer går i takt og skravler i takt. Kilometerene går fort unna på for anledningen, tørre myrer.

Litt slitsomt og varmt ta seg gjennom høyt gress og kratt for liten hund

"Ser du fuglen der?"

Lappugle? Hauk? Ikke godt og si...

Vi er fremme ved vannet der vi skal slå leir for natten. Dårlig med egnede teltplasser, men vi ble reddet at at myrene var så tørre helt ned til vannet at vi kunne slå opp teltet der.

Mitd på blanke dagen, sterk sol, vindstille. Ikke akkurat ideelle forhold men det er lov å prøve seg. Det meldes om mye treg ørrett i sørnorge pga varmen, så det er kanskje nattfiske som må til. Er ørretten sulten i dag, skal det ikke stå på menyen. Da har jeg mye å by på. Flueboksen er full.



Klokka har passert 22 og vi nyter de siste solstrålene. Turlivet er på sitt beste akkurat nå.




Ny dag, klokka er 0530 og solen varmer godt på duken allerede. På tide å prøve noen kast med stanga. Det vaket en del tidlig denne dagen, og jeg hadde på en ørrett som glapp - og et par hugg etter flua - men det var også alt. 

Pakket og klare for hjemturen. Forsattt godt og veldig varmt. 


Da gjenstår det bare å takke for en fin tur med flotte folk - og hunder. - Og glede seg til neste tur, hvor enn den går.




-------

Jeg eier SQOOP outdoor i Ski som selger turutstyr til proffkunder (bedrifter) og turentusiaster. Nedenfor ser du noe av utstyret som ble brukt på denne turen. Er du interessert i å kjøpe utstyr fra SQOOP gjennom en PROshopavtale eller privat, kan du ta kontakt med meg her.




Terrengstaver fra Gabel og KV+

Ultralett liggeunderlag med stolsett 


Kotekoppen er alltid med. Veier for mye, men pytt pytt. Ikke til salgs.

Overlegen bærekomfort. Jeg sier ikke mer, for denne må oppleves.

Stolsettene passer til andre merker også. Her et Exped synmat 7 tappet for luft slik at det passer.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar